Mallorca Pollensa & Lluc

Toeristische Informatie

Pollensa. 5 kilometer inwaarts van de haven

Dit leuke kleine haventje heeft mooie uitzichten over het water en een ouderwetse charme, bovendien is het er op zondagmorgen markt. Klim de Calvari op, een stenen trap van 365 treden. Boven op de top bevindt zich een klein kapelletje met een Gothisch houten kruisbeeld en een uitzicht over de baaien van: Alcudia, Pollensa, Cap Formentor en Pinar. Bijna tegenover de weg naar Ternelles is de Romeinse brug van Pollensa.

Als U van kronkelige en pittoreske wegen houdt die nergens naar leiden, pak dan een picnic en rij naar Cap de Formentor, ten Noorden van Puerto de Pollensa. De weg worstelt zich door de rotspartijen heen voordat U een vuurtoren bereikt bij het hoogste punt, waar U een spectaculair uitzicht heeft. Een van de beste manieren om Puerto Pollensa te bezichtigen is door te wandelen via de promenade, een promenade met vele palmbomen en dennenbomen toegangkelijk voor voetgangers die heel Pollensa doorkruist.

Lluc. 20 kilometer ten Zuidwesten van Puerto Pollensa

Het klooster in het afgelegen bergdorpje Lluc wordt wijd en zijd beschouwd als dé heilige plaats van Mallorca. La Moreneta, ook wel bekend als La Virgen Negra de Lluc (de zwarte maagd van Lluc) bevindt zich in deze 17e eeuwse kerk. Het museum beschikt over een eclectisch collectie van keramiek, schilderijen, klederdrachten, kostuums en religieuze voorwerpen. De koorknapen zingen psalmen elke dag in de papel en de voorstelling op Kerstavond is een hoogtepunt gedurende het jaar.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Duidelijke website, eenvoudige uitleg en bij aankomst kregen we in plaats van een Renault Clio een Renault Megane aangeboden zonder meerkosten. Hartelijk dank!