Mallorca Gastronomie

Toeristische Informatie

Mallorca is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen aan de Mediterraanse Zee en biedt U van alles aan op het gebied van de keuken. Aan de ene kant bestaat er de mogelijkheid om van de internationale keuken te genieten maar ook de lokale keuken waar de producten afkomstig uit de zee net zo belangrijk zijn als degene die geoogst zijn in het binnenland. Het is gemakkelijk om verse vis te vinden zelfs gedurende de zomer in goede restaurants op het strand (chiringuitos).

U zult vast wel vaak gehoord hebben van cap roig bullit (gekookte vis met aardappels), llobaro a la sal (gezouten zeebaars) en anfos a la mallorquina (groentengerecht) en de overbekende caldereta. De groenten zijn de hoofdingredienten van de lokale Mallorcaanse keuken. De tumbet is een overheerlijk gerecht bestaande uit aubergines, aardappels, pepers en tomatensaus die vaak wordt begeleidt door vis of vlees. Soepliefhebbers zullen genieten van het proeven van escaldum, een stoofschotel bestaande uit kip met aardappels een saus van rozijnen en de Mallorcaanse soep, bestaande uit seizoensgroenten, olie en erg dunne sneetjes brood. Tussen de salades bevindt zich de meest eenvoudige genaamd trempo met tomaat, ui en peper. Het is belangrijk om hier olijfolie aan toe te voegen maar als het restaurant U dit niet aanbiedt, dan is het beter om een ander gerecht te kiezen.

Pas dezelfde regel toe wat betreft de olijfolie wanneer U pa amb oli aangeboden krijgt (brood met olie), een belangrijk onderdeel van de Mallorcaanse en Catalaanse keuken die bestaat uit uitgesmeerde tomaat op een snee brood en besprenkeld met olie en zout. Geroosterde porcella, een varkentje gebakken in de oven met aardappels en artisjokken is een van de vele recepten uit Centraal Amerika. En de lokale keuken is gebaseerd op de ruraale gemeentes die bestaat uit gerechten zoals lichtgebakken inwendige organen en conill amb ceba, konijn met uien die veelal geserveerd worden als tweede gang.

Mallorcaanse sausen, gemaakt van varkensvlees en kruiden zijn overheerlijk. De meest bekende zijn de sobrassada, botifarro, llonganissa en camaiot. De meeste restaurants bieden U meestal spontaan een klein bordje aan met Mallorcaanse olijven bereidt met venkel. De banketbakkerij is ook het vermelden waard en U moet zeker niet vergeten om te proeven: ensaimada, de panades, de crespell, de cocarroi en de gato, een amandeltaart. Als U aan Aziatisch eten de voorkeur geeft, dan zult U geen probleem hebben in het vinden van een uitgebreid aanbod wat ook geldt voor de vegatarische keuken.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca is nog nooit zo Eenvoudig en Snel geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Nog nooit was het boeken van een auto zo makkelijk voor mij, dit ook vanwege de lage prijzen en het ontbreken van kleine lettertjes. Ik kan niet wachten tot de volgende vakantie.