Mallorca Deia & Soller

Toeristische Informatie

Deia. 9 kilometer ten zuidwesten van Palma.

Neem eens een kijkje bij de oude overblijfselen van de Moorse stadsmuren van Alcudia op zondag en dinsdag (morgen), dan wordt daar ook een markt gehouden. Binnen in een doolhof van kleine straatjes bevinden zich prachtige 17e eeuwse huizen. Het museum Monografic de Pollentia heeft een uitstekende collectie van Romeinse voorwerpen.

Op warme middagen verzamelen literaire inteligentsia zich bij de rotsachtige grot 2 kilometer (1 mijl) beneden het dorp. Vanaf hier kunt U de nauwe straat volgen, naast de rotonda, naar de kerk toe; de kleine begraafplaats daarachter biedt U een prachtig uitzicht aan over de bergen met olijfbomen en de grotten daaronder. Het is dan ook de perfecte locatie voor Grave´s laatste rustplaats, die zich in een rustige locatie bevindt onder een eenvoudige steen.

Soller. 30 kilometer ten noorden van Palma.

Soller is een ruw maar knus stadje met zowel gevoelens voor de bergen als voor de zee. Bezoek eens de Plaça Constitucio, die gedomineerd wordt door de kathedraal en bemachtig een plattegrond bij het VVV of de gemeente en pak de tram naar de haven van Soller.

Een tip van ons…

Autohur in Mallorca met de totaalprijs die U bevestigd kreeg!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

De airconditioning hadden we wel nodig tijdens ons verblijf op Mallorca. Ter plaatse bleek dat we een grotere auto nodig hadden vanwege de baggage en tot onze verbazing kregen we een grotere auto zonder meerprijs. Dat is nog eens service!