Mallorca Alcudia & Arta

Toeristische Informatie

Alcudia. 54 kilometer ten noordoosten van Palma

Neem eens een kijkje bij de oude overblijfselen van de Moorse stadsmuren van Alcudia op zondag en dinsdag (morgen), dan wordt daar ook een markt gehouden. Binnen in een doolhof van kleine straatjes bevinden zich prachtige 17e eeuwse huizen. Het museum Monografic de Pollentia heeft een uitstekende collectie van Romeinse voorwerpen.

Net buiten Alcudia, buiten de weg naar de haven, bevindt zich een weg van wegwijzers voorzien die leidt naar BC Teatre Roma, een amfitheater uit de eerste eeuw, dit bevindt zich in een rotspartij aan de zuidkant, zodat het publiek van de avondzon kon genieten. Opgegraven in de jaren 50, het jachtseizoen wordt nooit beeindigd. Vanaf het Teatre Roma, ga terug richting Alcudia maar bij het verkeerspunt nabij Inca moet U rechts aanhouden richting Port de Pollened, veel Zinder druk dan de vele Mallorcaanse badplaatsen. Aan de waterkant bevinden zich cafeterias en bars.

Arta. 78 kilometer ten noordoosten van Palma.

De heuvels aan de Noordoostkust van Majorca, achter Arta, zijn nauwelijks te verkennen doordat er weinig wegen zijn, dus bezoek de omgeving van Arta alleen door middel van betrouwbare wegen. Het noorden van dit stadje staat bekend om haar kasteel en de kerk van San Salvador.

Iets beneden de kerk, wijst een pijl, een beetje onduidelijk naar de Ermita de Betlem (kluizenaarshut Betlem), ongeveer 9 kilometer verderop. De weg vervormt zich snel in een rotsachtige weg die huiveringwekkend kronkelt door miniatuurpalmen en dan naar beneden gaat naar een geisoleerde kluizenaarshut, waar een paar monniken nog wonen. Daarachter bevindt zich een pad dat omhoog leidt naar een prachtige mirador. De weekmarkt wordt in Arta op ele dinsdagmorgen gehouden.

Een tip van ons…

Autohuur in Mallorca met kortingen gedurende het hele jaar!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Ik heb via jullie een auto gehuurd op Mallorca en wilde jullie bedanken voor de uiterst geslaagde vakantie en goede service