Malaga Excursies

Toeristische Informatie

De afstand tussen Malaga en de rest van de Andalusische hoofdsteden en steden omheen maakt het mogelijk om hun monumenten te bezoeken en haar geschiedenis te leren kennen in een of twee dagen. U moet zeker niet de provincie van Malaga verlaten zonder Ronda en Antequera te hebben bezocht, twee emblematische en gedenkwaardige rustplaatsen die op route liggen, alhoewel U twee gehele dagen nodig heeft om deze plaatsen goed te leren kennen.

Autohuur in Malaga is perfect om rond te reizen en allerlei plaatsen te bezichtigen. Zoals bijvoorbeeld in de Westkust, waar U naar Torremolinos kunt rijden, dit bevindt zich maar op 12 kilometer van Malaga vandaan. Torremolimos is een typisch voorbeeld van een toeristische stad waar de bezoekers in het centrum (Carihuela), een voormalige visserswijk, vele moderne hotels, winkels, bars en discotheken kunnen vinden. Voor iedereen wat wils! U kunt ook Benalmadena en Estepona bezoeken, deze plaatsen zijn wat verder verwijderd van Malaga en zijn typische vissersdorpjes. Fuengirola staat bekend om haar fijne zand en de blauwe en heldere zee en wordt begeleidt door mooie stranden. Puerto Banus staat bekend als een exclusief verblijf voor de jet-set net zoals Marbella vol met jachten, luxe restaurants en boutiques. In het Oosten, ligt Velez, gesitueerd in een typisch Mediterraans landschap tussen de vele olijf -en wijnvelden maar ook Nerja, dat ook wel het Balkon van de Mediterraanse Zee wordt genoemd vanwege haar fantastische uitzicht en waar U ook bovendien 3000 jaar oude grotten kunt bezoeken.

Iets meer dan twee uur is nodig om naar een prachtige steden zoals Cordoba te rijden, met haar Mezquita en haar Joodse wijk; Sevilla met haar Giralda, haar kathedraal en de Santa Cruz wijk; Granada met haar Alhambra, Generalife en de wijk Albaycin; Cadiz, de geboorteplaats van flamenco of Jerez, de thuisbasis van de Andalusische dressure en de verrijkte wijnen die haar naam zo beroemd hebben gemaakt over de hele wereld. Op een heldere dag aan de Costa del Sol zult U zien aan een schimp aan de overkant van de zee hoe dichtbij de kust van Noord-Afrika is.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga zou niet een kwestie van geluk moeten zijn!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

We hebben nog nooit zoveel kilometers gemaakt als tijdens deze vakantie maar dat was ook wel nodig om Malaga en omgeving te bezoeken. Dat maakt ook niet uit, want de kilometers zijn inclusief! Volgende maand huren we weer een auto!