Malaga Vliegveld

Toeristische Informatie

Het vliegveld van Malaga ligt 6 kilometer verwijderd van de stad Malaga en is een van de meest populaire en is genoteerd op een vierde plaats op de ranglijst van de Spaanse vliegvelden. Het zijn voornamelijk toeristen afkomstig uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en zeventien Spaanse steden. Het opkomende toerisme in de Costa del Sol maakt het noodzakelijk om van het vliegveld gebruik te maken en daardoor wordt ook de infrastructuur jaarlijks vernieuwd.

Het vliegveld van Malaga werd geopend in 1919 en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de luchtmachten en uiteindelijk geopend voor internationale vluchten in 1946. De snelle groei van het toerisme in de jaren 60 zorgde ervoor dat het vliegveld uitgebreid werd met een nieuwe Terminal voor binnenlandse vluchten, parkeerplaatsen en een verkeerstoren. Deze uitbreiding had als gevolg dat in de jaren 70 er een grote stroom toeristen volgde en dat er een nieuwe Terminal moest worden ingewijd.

Het toerisme wist Malaga continue te vinden waardoor het vliegveld van Malaga genoodzaakt werd in 1991 om de nieuwe Terminal ‘Ruiz Picasso’ in te wijden, genaamd naar de beroemde schilder Pablo Ruiz Picasso uit Malaga.

Het vliegveld van Malaga telt met een enorm groot winkelcentrum met 22 verschillende winkels van kledingwinkels tot juweliers. Het vliegveld beschikt zowel over verscheidene restaurants, bars en fastfoodrestaurants geopend gedurende de hele nacht, apotheek, tentoonstellingen en ontspanningszalen. Het vliegveld beschikt ook over een VIP-zaal om conferenties of vergaderingen te houden beschikkend over aansluitingen om gebruik te maken van telefoon, fax, televisie en Internet. Verder kunt U ook vinden: een bank, wisselkantoren en een kantoor voor verloren baggage. We herinneren U eraan dat ons bureau binnen in de Terminal is gevestigd voor uw gemak. Autohuur Malaga totaal zorgenvrij.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga pas betalen bij het ophalen van uw auto!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

We zijn druk bezig om een appartement te kopen in de omgeving van Malaga. Daar komt heel wat bij kijken, gelukkig regelt DoYouSpain de huurauto. Dat is weer een zorg minder!