Malaga Rural Toerisme

Toeristische Informatie

De nederzettingen in het binnenland van de provincie van Malaga zijn getuige van de erfenis van onnoemelijke rijkdom: de witte dorpen van de sierra’s gesitueerd in de bergen of in de valleien, in contact met het platteland wat hun omringt. Het bezoeken van het binnenland lijkt net op een reis waar kennis wordt gemaakt met een andere keuken, cultuur en levenswijze en niet te vergeten de dieren in het wild die een grote variëteit herbergt. Een reis door het binnenland van de provincie moet eigenlijk beginnen met een bezoek aan het Natuurpark Montes de Malaga, waarvan de weelderigheid zch uitspreidt tot over de oostelijke grenzen van de provincie ook wel Axarquia genoemd.

Autohuur Malaga is uitermate geschikt om de regio Axarquia te bezoeken, een van de meest interessante regio’s in de provincie. Haar uitgebreide Arabische historie is veelzeggend tegenwoordig en is nog intact gebleven in plaatsen zoals Frigiliana, Sayalonga, Moclinejo en nog meer gelijkwaardige nederzettingen, zoals kleine in het oog vallende overblijfselen in de adembenemende valleien. De Serrania de Ronda beslaat een groot gedeelte van aanzienlijke milieuwaarde en fascinerende witte dorpen. Deze immense wildernis, gelegen achter Marbella en Estepona is door UNESCO uitgeroepen als uniek natuurreservaat wat onder andere ook Sierra de las Nieves, het Natuurpark Los Alcomocales en de Sierra de Grazalema beslaat. Nog zo’n bijzonder gebied aan de Costa del Sol is de Guadalhorce Vallei.

Deze vruchtbare vallei is volop bezet met prachtige dorpjes die opvallen in het landschap en ook de overvloedige aanwezigheid van vegetatie nabij de rivier Guadalhorce. Hier kunt U zich dan ook laten verassen door de meest typische lokale gerechten die U tong zullen strelen, afkomstig uit een vallei die Malaga voorziet van haar verste en smaakvolste producten.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga met Absoluut geen zorgen!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Wat een heerlijke vakantie! De vakantie kon niet beter beginnen dan met een nieuwe huurauto en bovendien groter dan geboekt! We zullen jullie zeker aanbevelen aan al onze vrienden.