Motieven voor Malaga

Toeristische Informatie

Het grote aantal evenementen wat aan de Costa del Sol wordt gehouden geeft eigenlijk het hoge niveau aan van organisatie en service in deze regio. In de stad van Malaga zelf: ‘El Teatro Romano’ wat een goede indruk geeft hoe belangrijk Malaga wel niet was gedurende de overheersing van de Romeinen, niet ver daar vandaan bevindt zich de romantische ‘Plaza de la Merced’, waar Picasso het levenslicht zag in October van het jaar 1881. De bezoeker kan genieten van zijn tuinen (Malaga heeft vijf botanische tuinen, onder andere ‘El de la Concepcion’, deze wordt beschouwd als de op een na belangrijkste van Europa). Uiteraard mogen we ook niet de kathedraal van Malaga vergeten, gebouwd in de 16e eeuw, een van de meest belangrijke gebouwen uit de periode van de Renaissance. Het interieur van de kathedraal, met hoge en brede zijbeuken, doet iedereen versteld staan vanwege haar merkwaardige kappelen, de koorbanken en de schilderijen uit de 19e eeuw gesitueerd in verschillende hoeken van de kathedraal: nabijgelegen de kathedraal, bevindt zich de kerk ‘El Sagrario’, met een prachtige gothische façade.

Gibralfaro, het Arabische fort, biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. U moet eens een wandeling maken op uw gemak door Malaga en door de ‘El Pasaje de Chinitas’ lopen met zijn tuinen en pleinen. Een prachtige verzameling van schilderijen uit Malaga uit de 19e en 20e eeuw is te zien in het gebouw van ‘La Aduana’, Barroque ‘El Camarin de la Virgen de la Victoria’ in haar sanctuarium, de kerk van Los Martires, rococo en de Mudejar kerk van Santiago. Vergeet ook niet een wandeling te maken langs de strandpromenades en La Caleta.

Autohuur Malaga is uiterst geschikt om de provincie te bezoeken. Het Costa del Sol Vergaderingscentrum en het Auditorium in Torremolinos, het Vredespaleis in Fuengirola, het Auditorium in Benalmadena, het Beursgebouw en Vergaderingscentrum in Marbella en de Tentoonstellingenhal in Estepona zijn de paradepaardjes van de faciliteiten langs de kust van de Costa del Sol. Uiteraard mogen we de aanwezigheid van de vier -en vijfsterrenhotels langs de kust niet vergeten, met haar eigen vergaderzalen, die van allerlei luxe zijn voorzien.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga met Kilometervrije Kilometers!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Ook onze vrienden maakten gebruik van jullie uitstekende prijzen. Het geld wat ze besparen besteden ze lekker aan een paar overheerlijke tapa’s in het centrum van Malaga!