Gastronomie Malaga

Toeristische Informatie

Malaga is synoniem voor de echte Mediterraanse keuken, met gerechten naar Andalusische stijl bereidt voor U bestaande uit producten afkomstig uit de vruchtbare laaglanden of wat de Mediterraanse Zee biedt. De keuken van Malaga staat bekend om de verschil van gerechten in het binnenland en aan de kust: van vers gebakken vis bij een strandtentje of chiringuito in het Spaans tot aan de meest traditionele jachtschotel bereidt voor U in een klein dorpje; van verse vis aan de kust en het sappigste vlees in het Zuiden van Spanje en uiteraard niet te vergeten, de voortreffelijke Jamon Serrano, gerookt in de bergen van Andalusië. Kortom Malaga biedt U kwaliteit en variëteit aan waar U ook bent.

Om U te helpen met het proeven van de talloze gerechten, vraag dan om een tapa: een klein gerechtje of snack, die uw frisdrank of alcoholische versnapering begeleidt, en dat als voorbeeld kan gezien worden van de vele gerechten die aangeboden worden in de barretje’s en restaurants in de straten en het oude stadscentra in de provincie van Malaga. Uiteraard worden er ook haute-cuisine gerechten geserveerd aan de Costa del Sol door befaamde restaurants waar de hoge eisen en de Mediterraanse keuken samen gaan en waar oude recepten zijn hersteld en in een nieuw jasje zijn gestoken, zodat deze gerechten voldoen aan de trends van de 21e eeuw. Om dit allemaal in goede wegen te leiden, herrijzen er aan de Costa del Sol vele Hogere Hotelscholen waar er aan alle aspecten van het vak gewerkt wordt om zo aan nieuwe generaties chefs en managers te werken.

Zowel Malaga als de rest van de provincies van Andalusië staan bekend om haar koude groentensoep genaamd ‘Gazpacho’, een verfrissing geliefd in de warme dagen met fijngemalen groenten. De internationale keuken is hier ook meer gegroeid dan waar in Spanje dan ook. Franse, Italiaanse, Scandinavische, Argentijnse, Azische, Afrikaanse en nog veel meer restaurants, zorgen ervoor dat Andalusië van alle markten thuis is. Uiteraard ook voor de toerist die op zoek is naar goede restaurants met redelijke prijzen waar de lokale gerechten geproefd kunnen worden.

Een tip van ons…

Autohuur in Malaga is nog nooit zo Veilig geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Onze reis naar Malaga was onvergetelijk, mooi weer, heerlijke gerechten en dankzij jullie huurauto was dit nooit mogelijk geweest. Tot volgend jaar!