Alicante Vliegveld

Toeristische Informatie

Het vliegveld van Alicante bevindt zich in één van de meest toeristische gebieden van de Mediterraanse kust. Gelegen op maar 11 kilometer van Alicante, kunnen de toeristen het vliegveld bereiken via de snelweg Alicante-Murcia en door de afslag naar het vliegveld te nemen of door de N-340 te nemen naar het vliegveld. Vanuit Benidorm kunnen de bezoekers de A-7 tolweg gebruiken. Meer dan 6 miljoen passagiers gebruiken dit vliegveld jaarlijks voor zaken of voor toerisme, met vluchten van en naar meer dan 50 bestemmingen. Een percentage van 80% van al het verkeer is internationaal, wat de belangrijkheid weergeeft van het toerisme in Alicante, voornamelijk uit Engeland en Duitsland. Het nationale verkeer heeft als belangrijkste bestemmingen Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca.

Het vliegveld van Alicante is vanaf 1967 toegangelijk voor nationale en internationale vluchten. De toename van het luchtverkeer was direct en in 1970 bereikte het passagiersaantal bijna het totaal van één miljoen, waardoor een nieuwe Terminal noodzakelijk werd en afgerond werd in het jaar 1974. Sinds 1974 is het vliegveld van Alicante opgeknapt en heeft het heden ten dage een capaciteit van 9 miljoen passagiers die elk jaar Alicante bezoeken. Bovendien is het vliegeveld modern en groot met vele verdiepingen en de daarbijbehorende faciliteiten.

De faciliteiten van het vliegveld van Alicante: wisselkantoren, postkantoor, ontspanningsruimtes, fase-food ketens, café´s, vier restaurants, een winkelcentrum met meer dan 16 winkels waaronder een kiosk, cadeauwinkels, juweliers, muziekwinkels, banketbakker, schoenenwinkels, belastingvrije winkels en parkeerplaatsen voor meer dan 1500 auto's.

Een tip van ons…

Autohuur in alicante Zonder Annuleringskosten!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

We zullen jullie zeker weer gebruiken voor ons volgende bezoek aan Alicante.