Alicante Geschiedenis en Kunst

Toeristische Informatie

De stad Alicante begon haar geschiedenis als een vestiging op het Iberische schiereiland aan het einde van de 5e eeuw. Vele van de Christelijke overblijfselen zijn heden ten dage toeristische trekpleisters die zeker een bezoekje waard zijn zoals bijvoorbeeld het kasteel van Santa Barbara of richting de berg Tossal die U bovendien informatie verleent over het verleden om zo haar aanwezigheid vandaag de dag te verklaren. Dit historische verleden en haar natuurlijke aantrekkingskrachten zoals bijvoorbeeld haar stranden met haar geweldige infrastructuur en toeristenmogelijkheden maken Alicante een van de beste locaties om uw vakantie te vieren in Spanje.

Met pre-historische overblijfselen uit het Paleozoïcum, was Alicante een Iberische stad, een Romeinse gemeente, een Arabische medina, een middeleeuwse Christelijke stad, een stad sinds 1490, een zeer drukke handelshaven en een stad die altijd open staat om zich uit te breiden. Getuigen van haar verleden zijn de verschillende artistieke exemplaren van de Iberische-Romeinse stad genaamd Lucentum tot aan de hedendaagse kunst van hoge kwaliteit die tentoongesteld is in het museum Asegurada.

Naast deze voorbeelden vindt U ook de Gothische kerk van Santa Maria met haar prachtige barokke portiek en haar hoge altaar, die U ook kunt terugvinden in de weelde van de kathedraal San Nicolas, het stadhuis en in het klooster Santa Faz. Het ultramoderne provinciale Archeologische Museum van Alicante, een van de beste in haar soortr, is een betrouwbare weerspiegeling van de rijkdom van deze regio gedurende de Oudheid. Het kasteel genaamd Santa Barbara zal toeristen blijven aantrekken met haar paviljoenen, tentoonstellingen en haar weergaloze uitzicht maar ook vanwege de huisvesting van de Capa collectie, de grootste verzameling Spaanse beeldhouwwerken in de 20e eeuw over de hele wereld.

Een tip van ons…

Autohuur Alicante is nog nooit zo Eenvoudig en Snel geweest!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Meer dan 50 EUR heb ik bespaard door met jullie te boeken. Goede kwaliteit voor relatief weinig geld, daar heb ik geen moeite mee!