Alicante Feesten

Toeristische Informatie

Een verblijf in Alicante is een luxe in alle opzichten. In Alicante vinden we dagelijkse bezigheden in gedeeltes zoals het oude stadsgedeelte. Er zijn feesten die elk jaar weer terugkomen zoals het Nieuwjaarsconcert, vele bedevaartstochten, de kleurrijke Moren en Christenen, de activiteten gedurende de Hogueras de San Juan, zomerconcerten, theater en mziek en de grootsheid tijdens de kerst.

De feesten van Alicante met haar tradiotionele ‘Bous al carrer’ (stieren in de straat) en de vuren tijdens de Moren en de Christenen zijn meer dan een trekpleister voor de toersit, een gevarieerd publiek tussen de 30 en de 60 jaar die aangetrokken worden door de charme en de rust die de stad uitstraalt. De trouwste bezoekers zijn diegene uit Madrid en Castilla en onder de toeristen, voornamelijk Engelsen en Duitsers.

Het meest belangrijke feest van alle feesten in Alicante zijn de ‘Hogueras’, een feest ter ere van de verheffing van de vruchtbaarheid van de vrouw, zowel voor de kunstminnaars als voor het wezenlijke belang; de Bellea del Foc beeldt gedurende het hele jaar de vruchtbaarheid van de vrouw uit. Deze genegenheid komt uitermate naar voren in de parades waar de aanwezigheid van mooie vrouwen wordt gewaardeerd door het publiek in de straten. Verdere belangrijke feesten in Alicante zijn ‘Semana Santa’, ‘Santa Faz’, het carnaval en de ‘Moros y Cristianos’ (Moren en Christenen).

De stad zelf bevindt zich aan de voet van een heuvel gekenmerkt door de aanwezigheid van een kasteel, een fort die de overblijfselen heeft bewaard van alle mensen die daar door de geschiedenis heen hebben geleefd. Dit kasteel wordt ook wel het Paleis van de Gouverneur genoemd, vanaf het hoogste punt hebben de bezoekers een prachtig uitzicht over Denia. Sommige voorbeelden van de mooiste monumenten van de stad: De kerk Asunción daterend uit de 19e eeuw; de Atarazanas (werf) uit de 17e eeuw; de kerk genaamd San Antonio en het neo-klassieke stadhuis daterend uit de 19e eeuw.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante met Kilometervrije Kilometers!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Met zulke lage prijzen vindt je tegenwoordig nergens meer service, bij DoYouSpain is dit wel anders. Binnen vijf minuten had ik antwoord op mijn vragen per e-mail. Uitstekende service!