Alicante Benidorm

Toeristische Informatie

Benidorm ligt aan de Mediterraanse kust, in de provincie van Alicante. Gelegen in het centrum van de regio La Marina Baixa, is Benidorm één van de hoofdbestemmingen van de Mediterraanse Zee, dankzij haar grote varieteit aan accommodatie van hoge kwaliteit, de uitstekende fijne zandstranden en het blauwe water, haar restaurants, themaparken, tennis, golf, squash, atletiekmogelijkheden, zeilsport, karts, zwembaden, waterboten, paragliding, roeien, vissen en diepzeeduiken en het uitgebreide nachtleven met vele discotheken bekend in heel Europa.

Benidorm heeft ook een bevoorrecht klimaat binnen de provincie van Alicante wat het ook tot de perfecte bestemming maakt in de winter. Excursies naar Benidorm zijn dan ook een van de meest geliefde opties maar ook de lokale feesten zoals Carnaval, Les Fogueres de San Juan, Moren en Christenen, de Paloma markt, Les Falles de Sant Joseph, Carmen festiviteiten, Santa Cecilia, Carxofa en La Virgen del Sufragio en haar uitstekende keuken uiteraard.

De keuken van Benidorm is gebaseerd op schaal –en schelpdieren en vis, gestoofd of gebraden, of in soepo en rijstgerechten waarvan de Paella de meest belangrijke is. Knoflook en olijfolie zijn de hoofdingredienten van de ali-oli saus, die voornamelijk gebruikt wordt bij gerechten zoals Fideua of Arroz a Banda. Sommige van de toetjes afkomstig uit Alicante zijn bijvoorbeeld amandelcake, noga en ijs. De Benoeming van Oorsprong op het gebied van wijn zijn de Misteleta (een zoete wijn); en de horchata, allebei typisch voor deze regio.

Benidorm is zonder twijfel de meest toeristische stad in Alicante. Het historische centrum van de stad is gesitueerd op een kaap, tussen Levante en de stranden van Poniente. Daar werd de stad gesticht in de 18e eeuw, beginnend als een vissersstadje, gedomineerd door de kerk San Jaime, die gelegen is tussen allerlei nauwe straatjes en steegjes, vol met pittoreske kleine winkeltjes. Rondom het historische centrum, bevinden zich de winkelstraten voor de toeristen die het moderne gedeelte van Benidorm vormen.

Zoals in vele andere steden van Alicante, zijn de stranden één van de grootste trekpleisters. Een vijf kilometer lange kustlijn met fijn zand en baaien waar de toeristen een verfrissend bad kunnen nemen en ook watersporten kunnen beoefenen. Het strand van Levante, ten noorden van de haven, is één van de meest bezochte in de stad door de aanwezigheid van vele terrassen.

Het Ponientestrand in het Zuiden heeft ook vele voorzieningen tot haar beschikking zoals een promenade van 3 kilometer lang. Andere bekende stranden van Benidorm zijn Mal Pas Cove, een rustige baai met fijn zand. Ten Noorden van Benidorm vinden we ook het ontoegangkelijke en ruwe strand van Almadraba met verborgen baaien waar U in alle rust kunt duiken.

Een tip van ons…

Autohuur in Alicante met Prijzen Alles-Inclusief!

Wat zeggen de klanten…

Stars Review 10 Nov 2019

Jullie website is heel eenvoudig en bovendien duidelijk. De prijzen maken de keus voor DoYouSpain uiterst gemakkelijk!